Company Branding

Continue in beweging

Een eerste indruk maak je maar één keer. Je kan dus maar beter goed voor de dag komen. Ook hier begint alles met een plan. We denken eerst na over wie we zijn, wat we doen en waar we naartoe willen. Op basis daarvan gaan we de stijl van de onderneming bepalen, de ‘corporate identity’. De huisstijl van de onderneming gaat verder dan puur het visuele. We gaan denken over de communicatie en over het gedrag van de organisatie en haar medewerkers. Al deze zaken moeten corresponderen met elkaar en dienen consistent toegepast te worden in de toekomst. Het gaat van hoe u gekleed loopt (trendy of in maatpak), de stijl van teksten in mails, tot hoe uw medewerkers de telefoon afnemen.

 

We gaan uitcijferen welke communicatiemiddelen we gaan inzetten om uw bedrijfsdoelstellingen te bereiken en met welke ’tone of voice’ de organisatie extern zal communiceren. Daarna start het proces van de visuele creatie van de identiteit van de onderneming. Het is de bedoeling dat we een stijl gaan ontwikkeling die kenmerkend zal zijn voor de onderneming. We gaan kleuren en lettertypes bepalen die de komende jaren in alle communicatie zullen toegepast worden, zowel intern als extern.

Logo

Logo

De creatie van de visuele identiteit start met het ontwerp van een logo. Een logo is het gezicht van de onderneming. In overleg met de klant komen we te weten welke waarden het logo moet meedragen en waar de onderneming voor staat. Wij ontwikkelen een logo op maat van uw bedrijf dat grafisch vertaalt waar het bedrijf voor staat.

Huisstijl

Huisstijl

Tijdens dit traject gaan we de visuele identiteit van de onderneming verder vormgeven. Het is belangrijk dat uw doelgroep meteen het juiste gevoel krijgt bij uw bedrijf en dat u zich onderscheidt van uw concurrentie. Tot de te ontwikkelen elementen behoren onder andere:

  • naamkaartje
  • brief- / factuurpapier
  • enveloppen
  • presentatiemap
  • mailhandtekening

Website

Website

Een overzichtelijke website vandaag de dag is van kapitaal belang voor uw onderneming. Met dit instrument wint u of misloopt u letterlijk cliënteel. Ons leven situeert zich steeds meer online. Willen we iets weten, dan zoeken we het op het internet. In vele gevallen zal dat voor potentiële klanten dus de eerste kennismaking zijn met uw onderneming. Zorg er dus voor dat men snel vindt wat men zoekt. Laat een surfer heel snel zien wat u doet, hoe u dat doet, wie u bent en hoe hij u zo spoedig mogelijk kan bereiken. Met de komst van de smartphone en de tablet is het ook belangrijk dat uw website goed leesbaar is op mobiele apparaten. Mis dus geen kansen en zorg dat uw website klaar is voor de toekomst.